Morwa biała

Morwa z Polski

Dostępna w Polskich sklepach morwa (zarówno suszone owoce jak i herbata z liści) jest w większości importowane z krajów o wątpliwej reputacji odnośnie standardów uprawy. Są to kraje w których rozwinięty jest tzw. brudny przemysł zatruwający powietrze, wodę i glebę. Wg oficjalnych szacunków ok. 20% gleb w Chinach jest skażonych przez przemysł. Importerzy żywności nie mają takiej kontroli i odpowiedzialności jak producenci żywności z Unii Europejskiej.

My chcemy sprzedawać odpowiedzialnie. Ofiarujemy produkt najwyższej jakości, przy którego produkcji nie stosujemy żadnych insektycydów ani herbicydów. Chcemy żeby nasi klienci do nas wracali zachwyceni niesamowitym smakiem polskich odmian morwy oraz pewnością, że każdy łyk naparu z morwy przyczyni się do poprawy samopoczucia.

Morwa biała – powrót do przyszłości

Liście morwy białej stosowane w medycynie naturalnej Chin od tysięcy lat zostały ponownie odkryte przez Europejczyków niedawno jako remedium na choroby cywilizacyjne.

Liście morwy białej obniżają poziom glukozy we krwi poprzez zmniejszenie wchłaniania węglowodanów w jelitach oraz zwiększenie wydzielania insuliny.

Schowajcie się choroby cywilizacyjne, morwa biała nadchodzi

Morwą białą powinny się zainteresować osoby w szczególności osoby cierpiące na anemię, podwyższony poziom cholesterolu, cukrzycę typu II, chorobę wrzodową dwunastnicy i żołądka, obfite krwawienia, otyłość, podrażnienia skórne, problemy sercowo-naczyniowe, problemy i choroby układu oddechowego.